Membran guide

Vandtæt materiale
Vandtætte materialer forhindrer vand i at komme igennem, de har egenskaber der holder regn og sne ude og holder kroppen tør. Vandtæthed måles i den mængde af vand, målt i mm, der kan presses på materialet før der kommer vand igennem. Vandtæt stof fremstilles ved at laminere eller dække materialet med en vandtæt membran.
 • 1000mm:
           Lav ydeevne. Bruges normalt til billigere produkter. Kan bruges til praktiske
           formål.
 • 3000mm:
          God og stærk ydeevne. Bruges ofte til produkter, hvor man som kunde har høje krav til
           tøjets ydeevne.
 • 5000mm:
           Meget god ydeevne. Bruges til mærker hvor der er behov for en høj ydeevne. F.eks.
           regntøj hvoraf der ønskes høj vandtæthed i deres           
           produkter.
 • 10.000mm:
           Ekstrem høj ydeevne, bruges primært på produkter, der skal kunne holde til ekstreme
           forhold.



Åndbarhed
Åndbare materialer tillader sved at komme igennem, så det kan forsvinde væk fra 
kroppen. Åndbarhed måles ved den hastighed sved passerer igennem materialet. Måles i gram sved pr. m2 stof igennem 24 timer (g/m2/d).
At lave et materiale åndbart opnåes ofte ved at bruge en membran der består, af en masse bittesmå huller. Disse huller er for små for en vanddråbe at passere, men store nok til at luftmolekyler og dermed sved kan komme igennem.
 • Under 800 g/m2/d
           Lav ydeevne, ses normalt brugt ved soft shell jakker, gør det komfortabelt for bæreren
           under fysisk aktivitet.
 • 800-3000 g/m2/d
          Middel ydeevne, bruges ofte til skijakker og nogle soft shells.
          Bruges også normalt til regntøj for at sikre at kroppen kan ånde, mens man holdes tør.
 • Over 3000 g/m2/d
           Høj ydeevne, bruges normalt til professionelle skijakker og andet tøj hvor en høj    
           ydeevne er vigtig.

Tapede sømme
For at sikre at et produkt bliver fuldstændig vandtæt kan man dække alle sømme med en speciel tape. Denne tape højner produktets egenskaber.
Vask
Ved produkter med specielle egenskaber som vandtæthed og åndbarhed er det vigtigt at behandle tøjet rigtigt, for at sikre en lang levetid og ydeevne.

Vaskeinstruktionen skal følges nøje, og der skal bruges produkter lavet specielt til denne type materiale og membraner. Dette sikrer, at membranerne på materialet holder længere, og dermed beholder produktet de specielle funktioner længere. Hvis produktet ikke behandles korrekt, bliver membranen beskadiget og dens specielle egenskaber forsvinder hurtigt.

 • BRUG ALDRIG VASKEMIDDEL MED OPTISK HVIDT ELLER BLEGEMIDDEL
 • BRUG IKKE SKYLLEMIDDEL (det sætter sig i membranens huller og gør den utæt)
 • BRUG IKKE TØRRETUMBLER
 • VASK IKKE OVER 40 GRADER ( FØLG EVT. VASKEANVISNING I TØJET)
Game Pursuit Reverseble Jacket
vendbar-vind og vandtæt  

1. Camouflagematerialet
2. En vandtæt / åndbar membran
3. Fleece materiale.  
 1. ​Alle disse 3 lag er bundet sammen, og fordi membranen er i midten beskytter den brugeren uanset hvilken side der bæres. Den vandtætte rating er 8000mm og åndbarheden er 3000mvp, Stoffet har ikke tapesøm, så langvarig eksponering vil gøre det muligt for vand at komme ind gennem sømmene. Også for at forbedre åndbarheden kan brugeren åbne de to bagventiler.  
 2. Vandtætte åndbare stoffer består af et ydre lag kaldet "ansigtstoffet", som normalt er fremstillet af nylon eller polyester og en lamineret membran eller coating, der normalt er fremstillet af ePTFE (udvidet polytetrafluorethylen, også kendt som Teflon®) eller PU (Polyurethan). Formålet med ansigtet stof er at beskytte og se stilfuldt; Det er ikke vandtæt, men behandles med en opløsning kaldet DWR (Durable Water Repellent), så det ikke suger op vand. Arbejdet med at holde vandet ude er tilbage til membranen, som har små huller, for små til at lade flydende vand komme ind, men stort nok til at tillade vanddamp at undslippe. Da forurening med olie, sved og mange kemikalier får PTFE membraner til at miste deres evne til at holde vand ude, er membranen beskyttet af et ultra-tyndt lag af polyurethan (GORE-TEX® membraner har en bi-komponent laminatstruktur) eller anden oleofob (olierende) behandling (eVent ™ gør dette på mikroskopisk niveau med individuelle PTFE fibre).
 3. Endelig er en fin scrim eller mesh bundet til den indre overflade for komfort i 3 Layer (3L) stoffer. 2 Layer (2L) tekstiler modtager en separat stofforing, mens 2,5 Layer stoffer bruger et forkortet mønster screenet på den indre overflade for at spare vægt.


Moderne vandtætte åndbare stoffer er kommet langt siden den oprindelige GORE-TEX®, og de fleste er ekstremt vandtætte til ethvert prispunkt, men fremragende gevinster i åndbarhed og har i de seneste år omdefineret markedet med membran tøj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Email adresse